Jump to content


Photo

Hiding the wiring


  • Please log in to reply
48 replies to this topic

#26 Eddie

Eddie

    Forum Fan

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 258 posts
  • Location:Gold Coast
  • Joined: 07-December 05

Posted 27 February 2008 - 11:50 PM

CHEERS BRUTHA!

#27 UNVSM8

UNVSM8

    Forum Fixture

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,181 posts
  • Name:Ben
  • Location:RADelaide South Australia
  • Joined: 06-November 07

Posted 28 February 2008 - 04:52 PM

Thats nice Eddie! nice clean job :)

Ben

#28 moot

moot

    dust collector

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,424 posts
  • Location:nowra nsw
  • Joined: 01-January 06

Posted 28 February 2008 - 05:31 PM

i have laid out all of my wiring.its all straight through both chassis rails.nothing in the guards. :D

#29 RIM-010

RIM-010

    DON'T PANIC

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 7,873 posts
  • Name:Tim
  • Location:Cowell, SA
  • Car:LJ 2 Door, HQ Premier, VB Wagon, VY SV8
  • Joined: 01-March 06
Garage View Garage

Posted 28 February 2008 - 06:26 PM

Gotta love multi-squillion dollar budgets and connections in the industry ;)

Tim

#30 Brewster

Brewster

    Member of Forum

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 815 posts
  • Location:Bris Vegas!
  • Joined: 21-June 07

Posted 28 February 2008 - 09:50 PM

Top job Eddie :spoton:

#31 Herne

Herne

    Oh My, Don't you post alot

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,688 posts
  • Location:Canberra, ACT
  • Car:77 LX
  • Joined: 08-November 05

Posted 04 March 2008 - 11:12 AM

After a water test we found a leak so yesterday we did a little more work on my hidden wiring.

We have since drilled a fresh hole to run the wiring through and situated the large white drainage pipe back to its original location.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

We have yet to water test it but it should be fine now.

Herne

#32 j7723

j7723

    Forum Fixture

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Name:Jeremy
  • Location:ACT
  • Joined: 12-April 07

Posted 11 March 2008 - 08:31 AM

Top Job herne if anyone dose this feel free to pm me if you need any help
Jeremy :spoton:

#33 MRLXSS

MRLXSS

    'Living the Dream'

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 12,323 posts
  • Name:Matt
  • Location:Upwey, Melbourne
  • Car:355 LX Hatchback, LX SS Hatch & LSA VFII Clubsport R8
  • Joined: 09-November 05

Posted 11 March 2008 - 10:55 AM

Want to pop down to Melbourne to help me jeromy? LOL




I have beer in the fridge?

#34 j7723

j7723

    Forum Fixture

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Name:Jeremy
  • Location:ACT
  • Joined: 12-April 07

Posted 11 March 2008 - 12:52 PM

^ LOL will be there I think the week of easter

ask heath if the girl with the mini can make it :tease:

#35 MRLXSS

MRLXSS

    'Living the Dream'

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 12,323 posts
  • Name:Matt
  • Location:Upwey, Melbourne
  • Car:355 LX Hatchback, LX SS Hatch & LSA VFII Clubsport R8
  • Joined: 09-November 05

Posted 11 March 2008 - 01:24 PM

Yeah, Makka will be there!

#36 j7723

j7723

    Forum Fixture

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Name:Jeremy
  • Location:ACT
  • Joined: 12-April 07

Posted 18 April 2008 - 01:46 PM

This weekend battery to boot :spoton:

#37 smeer

smeer

    Forum Fixture

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1,518 posts
  • Location:Adelaide
  • Car:1970 LC 4-door
  • Joined: 07-November 05

Posted 22 May 2008 - 10:13 AM

Any updates on the battery to boot Jeremy? I'm about to try this myself.. looking for some pointers! Where to earth, etc.
cheers!

#38 j7723

j7723

    Forum Fixture

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Name:Jeremy
  • Location:ACT
  • Joined: 12-April 07

Posted 18 June 2008 - 02:59 PM

Sorry I broke my shoulder about 5 weeks ago have had the ac joint pined 2 weeks ago as soon as I can I will be back at it

#39 MRLXSS

MRLXSS

    'Living the Dream'

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 12,323 posts
  • Name:Matt
  • Location:Upwey, Melbourne
  • Car:355 LX Hatchback, LX SS Hatch & LSA VFII Clubsport R8
  • Joined: 09-November 05

Posted 18 June 2008 - 03:17 PM

Sorry I broke my shoulder about 5 weeks ago have had the ac joint pined 2 weeks ago as soon as I can I will be back at it

Harden the f*ck up! LOL :tease:





(I hope its not the beer drinking arm, that would be a tragedy!)

#40 orangeLJ

orangeLJ

    Yes, yes I do post alot!

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 10,234 posts
  • Joined: 02-May 06

Posted 18 June 2008 - 03:29 PM

battery to boot isnt all that complicated.

The one thing i did find, was that in the end i had to run 2 cables to the front, both positive and negative to keep a good power supply.

I tucked mine up beside the rail underneath the car.

#41 j7723

j7723

    Forum Fixture

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Name:Jeremy
  • Location:ACT
  • Joined: 12-April 07

Posted 19 June 2008 - 12:40 PM

Sorry I broke my shoulder about 5 weeks ago have had the ac joint pined 2 weeks ago as soon as I can I will be back at it

Harden the f*ck up! LOL :tease:





(I hope its not the beer drinking arm, that would be a tragedy!)

LOL yes right arm and the drinking has been better more time of work to do it :spoton:

and Im now harder have a rod in my arm would like to know if its polished :tease:

#42 j7723

j7723

    Forum Fixture

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Name:Jeremy
  • Location:ACT
  • Joined: 12-April 07

Posted 07 January 2009 - 12:56 PM

Battery is in boot dont know were photos are Alan help :P

#43 Herne

Herne

    Oh My, Don't you post alot

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,688 posts
  • Location:Canberra, ACT
  • Car:77 LX
  • Joined: 08-November 05

Posted 07 January 2009 - 01:20 PM

here are the only two I have as yet. need to take more when the speakers come out.

Posted Image

Posted Image

All worked well once we remembered to put the lead from the engine to earth on lol was hopeless before we did that ;) And that was when I rang Jeremy and told him going to Nats is out as the damn car wont start. His reply was " I will fix" and he did :) The battery is well secured and has the lid securely in place although pics dont show that.

The wiring harness that ran along the passengers side of the engine now sits along the passengers rocker cover, I will get a photo of that later and we finally got around to tidying up the plug leads just prior to Nats.

Cheers
Alan

Edited by Herne, 07 January 2009 - 01:22 PM.


#44 Herne

Herne

    Oh My, Don't you post alot

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,688 posts
  • Location:Canberra, ACT
  • Car:77 LX
  • Joined: 08-November 05

Posted 07 January 2009 - 01:43 PM

Here are the final shots of the hidden engine bay wiring:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Perhaps not totally hidden but neat enough and well out of the way.

And this is all you can now see of the brake lines.

Posted Image

Cheers
Herne

#45 tomo123

tomo123

    Forum Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 83 posts
  • Name:Tom
  • Location:sydney
  • Joined: 03-August 09

Posted 07 September 2009 - 07:12 PM

when you ran the hose for your window washer bottle, where did u run it to bring it back to the water squirters?
my wiring is hiden in a very similar way but i i couldn't find an efficient way of running the squirter hose.
those head light plugs you used where they brought from and auto parts shop or scavenged from another car?

#46 Herne

Herne

    Oh My, Don't you post alot

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,688 posts
  • Location:Canberra, ACT
  • Car:77 LX
  • Joined: 08-November 05

Posted 07 September 2009 - 07:48 PM

when you ran the hose for your window washer bottle, where did u run it to bring it back to the water squirters?
my wiring is hiden in a very similar way but i i couldn't find an efficient way of running the squirter hose.
those head light plugs you used where they brought from and auto parts shop or scavenged from another car?


Hi Tomo

I will get a photo of the washer bottle lines tomorrow, right now I cant remember what we did to hide them if anything???
The headlight plugs were always a part of my car, they never changed just the way the wiring is run has changed.

Cheers
Herne

#47 j7723

j7723

    Forum Fixture

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 733 posts
  • Name:Jeremy
  • Location:ACT
  • Joined: 12-April 07

Posted 22 December 2009 - 12:38 PM

The washer line runs throw a hole just under the washer bottle then down under the xcross member bolts and back up the back of the motor
The new plugs for the light were bought new from battery World

#48 Herne

Herne

    Oh My, Don't you post alot

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 5,688 posts
  • Location:Canberra, ACT
  • Car:77 LX
  • Joined: 08-November 05

Posted 22 December 2009 - 12:42 PM

The washer line runs throw a hole just under the washer bottle then down under the xcross member bolts and back up the back of the motor
The new plugs for the light were bought new from battery World


I dont remember us changing the plugs - there you go, we must have :)

Thanks for that Jeremy, I obviously forgot all about this thread and the question asked. sorry.

Cheers
Herne

#49 LS1 Hatch

LS1 Hatch

    California Connection

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 4,570 posts
  • Name:Jeff
  • Location:Garden Grove, CA
  • Car:LX Hatchback
  • Joined: 07-February 11

Posted 21 February 2011 - 07:58 AM

I hid mine as well...I kept the cowl drain in the same spot, just ran the wiring under it (it's well sealed so no water will get in) I hid the a/c lines as well you can see too!

You can see I just added a couple of tangs to the inner guard area to support the wiring.

Attached Files






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users